Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Polihrono se nalazi na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju. Leži oko 95 km jugoistočno od Soluna, na obali prelepog Toronskog zaliva. Polihrono ima dugačku plažu i veliki plićak, te je posebno pogodno mesto za porodično letovanje sa decom.

Centar Polihrona

Polihrono su 650.g.pne. sagradili doseljenici iz Eretrije, jednog od većih grčkih polisa, i tada se zvao Neapolis. Grad su uništili Huni, a na istom mestu su lokalni stočari osnovali Polihrono koji je dobio ime po raznobojnom cveću. Polihrono su uništili Turci 1821. godine, ali je potom ponovo izgrađen.

Polihrono je pravo mesto za odmor. Gradić je jako lepo i ima prijatnu atmosferu. Glavno šetalište odmah do plaže, tako da dok šetate gledate na more, dok su sa druge strane su restorančići. Centralna tačka u Polihrona je raskrsnica u glavnoj ulici gde je na jednom ćošku Doktor, kod koga je giros, po utiscima turista, zaista dobar. Na istoj toj raskrsnici je super market Arvanitidis, koji ima najnize cene u celom mestu. Dijagonalno od Doktora je odlična poslastičarnica, Cafe-Cafe, imaju sjajne kolače, palačinke i obavezno probajte njihove vafle. Pored ovoga imaju i sladoled, slane stvari itd. I konačno, dijagonalno od Arvanitidisa je pekara, gde imate širok izbor što hleba, što peciva, kao I krofni, kolača I sl.

 

Šetalište

 

Polihrono je nešto manji od Pefkohorija, ne puno manji. Pefkohori je vise razvucen uz magistralu pa deluje veće, dok je Polihrono skoncentrisano izmedju plaže i magistrale, slicno Hanioti-u. U mestu postoje dve glavne ulice. Jedna, velika, "pesacka zona", ustvari je ulica uz samu plazu koja se od 19h uvece zatvara za saobracaj, pa sve do 1 po ponoći. Ovo znaci ne samo da nema vozila, nego i ona parkirana moraju da se uklone u tom periodu ili ce vam stici "razglednica" od saobraćajne policije. Druga je dosta manja i ona vodi od plaze do trga na koji nailazite cim skrenete sa magistrale u mesto. Za nju vazi isto pravilo za vozila.

 

Panorama Polihrona

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Polihrono 2024!