Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


U Polihronu se može vrlo dobro jesti. Ima dosta dobrih restorana, poslastičarnica i pekara, gde svakodnevno možete uživati u Grčkoj kuhinji i raznim mediteranskim specijalitetima i slatkišima. Veliki broj restorana, sa odličnom hranom i kvalitetnom uslugom, a pristupačnim cenama, sigurno će privući sve prave gurmane. Muska, Pasticio, Suvlaki, Kalamari deo su ponude tradicionalne grčke kuhinje. Posebnu draž restoranima daju jela od ribe, koja se i dan danas priprema na tradicionalan način. Internacionalna kuhinja i takođe zastupljena, tako da se na meniima nalezi i razne salate, paste, špagete, bifteci, roštilj...


Kada već letujete u grčkoj obavzno probajte pivo Mythos, najbolje domaće pivo, onda u pekarama potražite Bugatsa (nešto kao naš burek), u poslastičarnicama palačinke i naravno domaći sladoled. U mestu postoji nekoliko restorana na samoj obali mora, gde je atmosfera fantastiča, a društvo jos bolje. Večera sa pogledom na more... Zvuči primamljivo, zar ne?

Ali oni pravi ljubitelji hrane koji znaju stvarno da uživaju u svakom zalogaju na raspolaganju stoji stvarno veliki broj veličanstvenih restorana u kojima se služi grčka tradicionalna, tako i internacionanu kuhinju. Posebno su jela sa ribom i morskim plodovima veoma ukusna jer se pripremaju na tradicionalan način. Cene u restoranima su izrazito pristupačne, što jelu daje poseban užitak.

Restoran koji se zove “Akrogiali” je naša najtoplija preporuka, u kome je izuzetno bogat i ukusan meni, a cene niske. Sledeće mesto koje vam preporučujemo je “Cockney Cafe”. Kod drugih turista izaziva čudjenje što je ovo mesto puno Britanaca. Medjutim, hrana je fantastična, a društvo još bolje. Služe se i grickalice, te je lepo opustiti se uz kaficu. Oba preporučena restorana se nalaze na samoj plaži, te imaju i lep ambijent sa pogledom na more i prirodu okolo.

Nijedan posetilac ne bi smeo da ode iz Polihrona, a da pre toga ne proba uzo, samuku, recinu ili Mythos pivo. Ovo su sve originalna grčka pića izvrsnog ukusa i prijatnog dejstva. Trebalo bi iskoristiti i priliku da se proba grčka kafa i razni napitci sa kafom. Naravno, grčki sladoled je neizbežna poslastica, i bez nje bi dan proveden na plaži, kao i veče u gradu bili neshvatljivi.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Polihrono 2024!